Voorbeeld notificatie met link naar projecten

VZI - Tech Talk bij Health Hub

Op donderdag 31 oktober jl. heeft regio Noord van VZI (Vereniging van Ziekenhuisinstrumentatietechnici) een Tech Talk gehouden met als titel ‘Innovaties in Zorg’. Ruim 30 deelnemers vanuit verschillende ziekenhuizen waren te gast bij Health Hub Roden.
De middag werd ingeleid door Peter Boonstra - directeur van de Health Hub Roden. Vervolgens nam Wouter Meijer - product owner KPN ZorgVrij bij KPN Health – de aanwezigen mee in een wereld waarin ICT en domotica bijdragen aan het langer thuis wonen door ouderen. En zorgverleners over slimmere alarmen beschikken voor adequater acteren. De aanwezigen bevestigden dat deze technologie ook in ziekenhuizen meerwaarde heeft.Na een korte pauze zette Egbert Wiltens de essentie van de Health Hub duidelijk uiteen. Vooral in de noodzaak om de toenemende vraag naar zorg te kunnen pareren vindt de Health Hub zijn bestaansrecht, aldus Egbert. Het is van cruciaal belang dat innovators, ondernemers en zorgverleners elkaar op een laagdrempelige manier kunnen vinden.
In een aansluitende rondgang door Health Hub met demonstraties en hands-on konden we kennismaken met diverse start-ups en jonge innovators. Een mooi voorbeeld is de Zorgkubus (Care Cube) van Adri Wischmann. Rudmer Relling, student Human Technology van het Alfa-college, onderzoekt de mogelijkheden hoe op zeer eenvoudige manier een cliënt of patiënt zijn zorgvraag kan doorgeven met deze slimme kubus. Door de kubus met het gewenste vlak naar boven te leggen wordt de specifieke zorgvraag of actie automatisch uitgevoerd of doorgezet naar de zorgverlener. Een mooi bedrijf dat eveneens is gehuisvest binnen de Health hub is het bedrijf Machnet. Abe van der Werf hield alle deelnemers bij de les met een boeiende presentatie over de MRI spoelen die het bedrijf ontwikkelt en op de markt brengt. Deze spoelen (phased array coils) worden gebruikt in combinatie met MRI om heel specifiek in te kunnen zoomen op bijvoorbeeld Carotid artery plaque. Door de specifieke kennis en ervaring weet dit bedrijf een niche markt op te vullen. Dan volgde een pakkende presentatie van Vincent Kuiper, student Industriële Productontwerpen van Windesheim, die als ontwerper bezig is een spraakcomputer systeem te optimaliseren voor een cliënt. Vincent is op zoek naar input systemen die aansluiten op de beperking van de cliënt. Denk hierbij aan het invoeren van commando’s via oogbewegingen.
Als laatste werd door Bram Oosting van Ambulancezorg Groningen een demonstratie gegeven over de mogelijkheden van een VR bril en ‘slimme’ bril, waarmee op afstand meegekeken kan worden door bijvoorbeeld een specialist. Concrete aanleiding voor het ontwikkelen hiervan is de behoefte om bij slachtoffers met brandwonden direct een optimle triage te doen voordat deze wordt vervoerd naar een specialistisch brandwondencentrum.
Lees meer..