Voorbeeld notificatie met link naar projecten

Zorg en techniek Friese Poort ontmoeten elkaar in Health Hub Roden

In Drachten bij de Friese Poort staan de techniek en de zorg school vlak naast elkaar. Vanuit de docenten bestond al langer de wens om deze afdelingen samen te laten werken. Health Hub Roden ondersteunde hierbij in een tweedaagse pressure-cooker (5 en 6 september) waar de studenten zorg en techniek elkaar aanvulden met hun specifieke kennis op het gebied van zorgtechnologie.

Dat deze twee ‘bloedgroepen’ elkaar ontmoeten is ook voor het werkveld een wenselijke ontwikkeling. Er zijn techneuten nodig in de zorg om alle technologische ontwikkelingen in die sector te ondersteunen. Daarnaast is het van groot belang dat de toekomstige verpleegkundigen weten hoe ze met technologie in de zorg moeten omgaan.

Op 5 september kwamen de studenten en docenten samen naar Health Hub Roden. Op het programma stonden diverse workshops op het gebied van Virtual Reality, Beacons, brainsturing en 3D printing. Daarna werd de casus van Alwin ingeleid. Alwin is een man van 46 jaar met een ernstige meervoudige beperking. Studenten kregen de opdracht om hem met behulp van technologie te helpen bij het uitvoeren van zijn dagelijkse levensverrichtingen. Hierbij bedachten de techniek en zorg studenten gezamenlijk een oplossing. Het uitwerken tot prototype stond op het programma op 6 september in Drachten, Friese Poort. De dag begon met het geven van een rondleiding aan elkaar door de twee scholen. Daarna werd er in de werkplaats van de techniek school een prototype gemaakt. Aan het einde van de dag werden de prototypes gepresenteerd en kwam een vakjury bijeen om het beste idee uit te kiezen.