Voorbeeld notificatie met link naar projecten

TripleMotion Media: serious game

‘De game wordt elke dag beter én studenten doen waardevolle ervaring op.’

Student, Bedrijf, Internationaal

Alle faciliteiten bij de hand. En altijd mensen aanwezig die vanuit hun expertise mee willen denken. Het is voor TripleMotion Media de reden om in de Health Hub Roden hun nieuwste serious game te ontwikkelen.

Gijs Tempel van TripleMotion Media ontmoet in Health Hub Roden een docent van het Noorderpoort College. Het is het spontane startpunt van een geweldige samenwerking. Docent Remko Lengton wil virtual reality in zijn lessen Zorg & Techniek. En Gijs ontwikkelt een serious game (Care Up) voor zorgmedewerkers, volledig vanuit virtual reality. Gijs, de docent en de studenten werken nu samen in Health Hub Roden aan een internationale primeur.

Care Up gaat verpleegkundigen op een heel efficiënte manier helpen. Via de game kunnen verpleegkundigen zich op een frisse manier op de hoogte houden van de verplichte protocollen. Geen dik handboek, maar een VR-bril op en trainen. Het is een nieuwe methode voor deze doelgroep. Voordat de game de markt op gaat moet het tot in de detail getest worden.

En daarin vinden het Noorderpoort College en TripleMotion Media elkaar. De studenten doen veel vakkennis op terwijl ze de game testen. TripleMotion Media heeft een enthousiaste testgroep, op nog geen tien meter afstand. Een prachtige kruisbestuiving die we in de Health Hub Roden graag faciliteren. 

Status project: Lopend

Vergelijkbare projecten

Sorgen fur, Sorgen dass
Europees project 'Sorgen für, sorgen dass'
Student, Internationaal
Vitale regio's
Nederlandse & Duitse hbo's: 'Vital Regions'
Student, Bedrijf, Internationaal