Voorbeeld notificatie met link naar projecten

Europees project 'Sorgen für, sorgen dass'

‘Duitse en Nederlandse studenten werken aan zorg van de toekomst’

Student, Internationaal

Voor het project ‘’Sorgen für, sorgen dass’’ ontmoeten Duitse en Nederlandse studenten elkaar regelmatig in Health Hub Roden en gaan aan de slag met technologische ontwikkelingen in de zorg.

Deze uitwisseling is één van de activiteiten die plaatsvinden vanuit dit Europese project. Met als doel: vergroten van wederzijdse inzetbaarheid van zorgwerknemers over de grens. Dit kan alleen gerealiseerd worden met een sterke samenwerking tussen opleidingen, overheden, kenniscentrum SBB en werkgevers in de regio’s Noord-Nederland en Noord-Duitsland. Ook zijn stagecoördinatoren, docenten en studenten actief bij het project betrokken.

In de inspirerende omgeving van Health Hub Roden werken Duitse studenten van Hochschule Osnabrück, Campus Lingen onder begeleiding van Nederlandse studenten van het Noorderpoort College aan diverse workshops. Bijvoorbeeld in het FabLab, waarin de studenten met behulp van hologrammen met hun smartphone eigen ontwerpen projecteren. Ze proberen ouderdomspakken uit, passen een Parkinson-handschoen, ontdekken hoe een tovertafel werkt en komen erachter welke positieve bijdrage laser- en 3D-printers kunnen leveren aan de zorg.

Wil je deelnemen aan dit project door bijvoorbeeld invulling te geven aan een workshop? Of wil je meer weten over dit project? Neem dan contact op met ons! 

Status project: Lopend

Vergelijkbare projecten

Jan Dirk van den Berge
Bergcom Engineering: Body-dryer
Student, Bedrijf, Fablab, Onderzoek