Voorbeeld notificatie met link naar projecten

Hanzehogeschool: project Pretty Proteins

'Het was interessant om alvast kennis te maken met het bedrijfsleven'

Student, Bedrijf, Internationaal, Onderzoek

Een hoofdkwartier voor een internationaal cross-over onderzoeksproject. Kennis bundelen en faciliteiten beschikbaar stellen. Voor studenten Marlein Sturing en Lynn van Oene van de Hanzehogeschool vormde de Health Hub de locatie voor een unieke ervaring.

Waarom zou je Nederlandse kennis invliegen, terwijl je je onderzoek ook kunt opschalen tot internationaal onderzoeksproject? Dat dachten ze op de Belgorod University in Rusland. Ze namen contact op met de Hanzehogeschool, Life Sciences & Technology die het onderzoeksproject uitvoerde in Health Hub Roden in samenwerking met Avebe, expert in aardappelzetmeel.

De twee studenten Marlein en Lynn wordt de opdracht gegeven het project ‘Pretty Proteins’ uit te voeren, een onderzoek naar de invloed van anthocyanen (kleurstoffen). Zij gaan actief aan de slag met het toepassen van kleurstoffen op andere producten. Bijvoorbeeld de kleurpigmenten van rozen op de eiwitten uit aardappelen. Resultaat: rozen voorkomen bruinkleuring van aardappelen.

Niet direct een levensreddende ontdekking, zou je zeggen. Maar het onderzoek levert meer op: anthocyanen hebben een anti-oxiderende werking. Het vermoeden bestaat dat anthocyanen ook een anti-carcinogene (anti-kanker) werking hebben. En waar kun je dit vermoeden nu beter onderzoeken dan in Health Hub Roden?

Een onderzoek naar aardappelen kan dus misschien leiden tot een medicijn tegen kanker. Ook dat is Health Hub Roden. De studenten werkten in het Laboratorium aan hun onderzoeken en konden dankzij de samenwerking met Avebe hun onderzoek afsluiten met een 8,5.

Status project: afgerond 

Vergelijkbare projecten

Studenten overleg
TripleMotion Media: serious game
Student, Bedrijf, Internationaal