Voorbeeld notificatie met link naar projecten

PureIMS: instructie-inhalator

‘Ik vind Health Hub Roden een handige plek om te werken aan engineering projecten'

Student, Bedrijf, Fablab, Onderzoek

Robert Roossien: "Ik vind Health Hub Roden een erg handige plek om bezig te zijn met engineering projecten. Alles is aanwezig om een prototype te kunnen ontwikkelen. Medewerkers denken en werken mee om je project tot een succesvol einde te brengen."

Robert is onlangs afgestudeerd aan de opleiding HBO Mechatronica van de Hanzehogeschool en heeft zijn opdracht uitgevoerd bij het farmaceutisch bedrijf PureIMS (Pure Inhalation Medication Systems) in Roden. PureIMS maakt de Twincer, een inhalator gevuld met een medicijn tegen agressieve bacteriën in de longen. Belangrijk voordeel van deze inhalator is dat het innemen van de medicatie weinig tijd kost, maar het vereist wel een bepaalde techniek. Om die goed de knie te krijgen heeft de gebruiker een hulpmiddel nodig. Robert: ‘Het was voor mij een mooie uitdaging om dit hulpmiddel te maken, en dat is me ook goed gelukt."

Instructie-Twincer
Het resultaat is een instructie-Twincer zonder medicatie, die de gebruiker real-time feedback geeft over de kracht en het volume van de inhalatie. Robert: "Hiermee kunnen meer patiënten getraind worden om de Twincer op de juiste manier te gebruiken. Bovendien kan dit hulpmiddel ook heel goed worden gebruikt voor andere droogpoederinhalatoren."

Voor de productontwikkeling heeft Robert gebruik gemaakt van het FabLab (Fabrication Laboratory) van Health Hub Roden, de (digitale) werkplaats waar je producten kunt ontwikkelen met gebruik van verschillende technieken en apparaten, zoals de SLA-3d-printer waarmee hij de behuizing van de druksensor heeft gemaakt.

Meer informatie? Bekijk de website van PureIMS

Status project: Afgerond

Vergelijkbare projecten

FabLab
FabLab: innovatieve productontwikkeling
Student, Fablab, Cursus/training
Pure IMS
PureIMS: instructie-inhalator
Student, Bedrijf, Fablab, Onderzoek