Voorbeeld notificatie met link naar projecten

Zorginstelling 't Gerack: Virtuele Thuiszorg

'Met moderne hulpmiddelen kunnen we de bestaande zorg verbeteren'

Student, Bedrijf

Makelen en schakelen is een van de belangrijkste taken van Health Hub Roden. Dat blijkt wel uit het project Virtuele Thuiszorg. Binnen dit project biedt zorginstelling ‘t Gerack in Uithuizen samen met ICT-ontwikkelaar MobileCare zorg op afstand aan ouderen in Noord-Groningen met hulp van tabletcomputers en internet. Met als doel zorg, welzijn en gezondheid van ouderen te verbeteren en vereenzaming tegen te gaan.

Opdrachtgever Ronald Helder van 't Gerack vertelt: “Wij opereren in een dunbevolkt gebied waar veel kwetsbare mensen wonen. Onze verantwoordelijkheid is het leveren van goede zorg. Dat hoeft niet altijd in een instelling. Met moderne hulpmiddelen kunnen we de bestaande zorg verbeteren en aanvullen.”

Ronald Helder kwam in contact met onze procesmanager die hem in contact bracht met een afstudeerstudent van de master Healthy Ageing Professional om het project te begeleiden. Daarnaast legden we contact met het Noorderpoort. De mbo-studenten zijn de kers op de taart voor dit project. Zij zorgden namelijk voor de implementatie en brengen daarmee de innovatie naar de praktijk van alledag. Na de implementatiefase brengen de studenten ook weer praktijkervaring mee in het evaluatieproces.

Studenten Verpleegkunde met keuzevak zorg en techniek hielpen ouderen met het gebruik van de tablet. Studente Sharon: “Ik vind het leuk om dit te doen. Ouderen kunnen contact hebben met hun familie, ook wanneer zij niet zo vaak langs kunnen komen.”

Partners: Project Virtuele Thuiszorg, MobileCare, Master Healthy Ageing Professional (Hanzehogeschool Groningen), ’t Gerack, Noorderpoort, Health Hub Roden (meer informatie op de partnerpagina).

Status project: Lopend

Vergelijkbare projecten

Sensor
ItoM Medical: Spierspanningsmeter
Student, Bedrijf, Onderzoek
Noorderpoort studenten
Zorginstelling 't Gerack: Virtuele Thuiszorg
Student, Bedrijf