Voorbeeld notificatie met link naar projecten

Alfa-college: Zorg & Technologie

‘Op school werken we tussen vier muren en twee bellen, in Roden zijn we vrijer.’

Student

“Health Hub Roden kan onze studenten ondersteunen vanuit het netwerk dat ze hebben” aldus Alfons Brink, docent human technology aan het Alfa-college. “Als er technische kennis of ondersteuning te kort schiet, kunnen we gebruik maken van de kennis van partners van Health Hub Roden.”

Docenten Alfons Brink en Erik de Wal van het Alfa-college kwamen op het idee een project op te starten waarin zorg en techniek samenwerken. Alfons: “De ontwikkelingen op het gebied van zorg en techniek gaan erg snel. Het is daarom belangrijk dit onderwerp ook in het onderwijs te integreren. Onze studenten hebben hier duidelijk behoefte aan.”

Studenten van de opleiding verpleegkunde en human technology van het Alfa-college werken in twee periodes van elk twintig weken samen om problemen op te lossen. Problemen waar studenten verpleegkunde tijdens hun praktijkstage tegenaan lopen en waar techniek mogelijk een oplossing kan bieden. Hoe trek je bijvoorbeeld met behulp van techniek steunkousen aan? Hoe registreer je of het nodig is om iemand om te draaien in bed? Hoe voorkom je vermoeide benen bij rolstoelafhankelijke mensen? Na tien weken presenteren de groepjes hun prototypes aan elkaar en aan professionals uit zorg en techniek.

Erik de Wal: “Op school werken we meestal tussen vier muren en twee bellen. Om te innoveren kan dat heel beperkend zijn. We wilden dan ook een project helemaal out-of-the-school-box, en dat is gelukt. Health Hub Roden is echt een geweldige plek daarvoor.”

Wil je ook iets betekenen in de zorg en technologie? Of wil je het Alfa-college ondersteunen? Neem dan contact op met Alfons Brink (human technology) of Erik de Wal (verpleegkunde).

Status project: Lopend 

Vergelijkbare projecten

Sorgen fur, Sorgen dass
Europees project 'Sorgen für, sorgen dass'
Student, Internationaal
Fablab
VDL Wientjes: vulproces fantoomfles
Student, Bedrijf, Fablab, Onderzoek