Voorbeeld notificatie met link naar projecten

Menso Alting; Zorg & Technologie

'We kunnen dit niet op school aanbieden, het is onwijs mooi dat het via HHR wel lukt'

Student, Bedrijf

“We kunnen dit soort dingen niet op school aanbieden, we hebben daar bijvoorbeeld geen laboratorium. Daarnaast is het contact leggen met ondernemers ook lastig. Het is onwijs mooi dat het via Health Hub Roden wel lukt”, aldus een docent.

In 2017 kwam het ROC Menso Alting met de vraag: “Kunnen wij in samenwerking met Health Hub Roden een kennismakingsprogramma technologie in de zorg opstarten?” Studenten van zorg- en welzijnsopleidingen van het ROC Menso Alting komen nog te weinig in aanraking met technologie en ontwikkelingen in de praktijk maken dat noodzakelijk. Bedrijven uit het netwerk van Health Hub Roden informeerden de studenten over recente technologische ontwikkelingen zoals het gebruik van wearables en apps.

Bedrijfsbezoek
Het programma bevatte naast presentaties ook workshops en een bezoek aan IMDS (Interventional Medical Device Solutions), om te zien hoe medische producten in een professionele omgeving worden gemaakt. Jeroen Bastiaan, programmadirecteur bij IMDS: “Er is best een gat tussen kennisinstellingen en het bedrijfsleven. Als linking pin verkleint Health Hub Roden afstand tussen deze partijen. De docenten waren blij met de samenwerking en ook de studenten reageerden positief: 'Gaaf om hier naartoe te gaan. Je bent hier wat vrijer. Het is hier vooral interactief.’

Wilt u ook eens kennismaken met Health Hub Roden en thema’s op gebied van (medische) technologie? Neem contact met ons op!

Status project: Lopend 

Vergelijkbare projecten

Jan Dirk van den Berge
Bergcom Engineering: Body-dryer
Student, Bedrijf, Fablab, Onderzoek
Sensor
ItoM Medical: Spierspanningsmeter
Student, Bedrijf, Onderzoek