Voorbeeld notificatie met link naar projecten

Domotica in Health Hub Roden

'We willen hier met z'n allen een health tech innovation playground creëren'

Student, Bedrijf

De vernieuwde faciliteit van Health Hub Roden is prachtig geworden. Maar we willen méér. We willen dat het één grote show/to do room wordt van allerlei soorten domotica, maar ook andere technologieën voor de zorg-, welzijn- en medische sector. Dit doen we door onze faciliteit beschikbaar te stellen voor ondernemers, kennisinstellingen en de overheid. Allemaal werken we aan hetzelfde doel: het verbeteren van de kwaliteit van leven dankzij innovatie. Door onze kennis te bundelen creëren we een Health Tech innovation playground. We plaatsen reeds bestaande domotica en domotica die in de komende maanden op de markt komt. Maar we laten mensen ook nadenken over technologieën die pas in de verre toekomst op de markt komen.
Voorbeeld activiteiten

  • Alfa-college installatietechniek: Studenten bedenken en installeren diverse domotica in en rondom het domoticahuisje. Zo installeren ze sensor gestuurde verlichting in onze tribune en werken ze met google home. 
  • Doe- en beleefhal: In deze hal bieden we diverse manieren van bewegen aan. Bewegen moet laagdrempelig en leuk zijn. Denk aan het Mollenspel, een fitness bed, ouderdomspsakken en andere sportieve faciliteiten.
  • Sanitaire faciliteiten: Health Hub Roden beschikt over twee douches, bijvoorbeeld voor mensen die op de fiets naar Roden komen. Deze douches worden ingericht met diverse soorten domotica en ergonomische badmeubels. Dit project wordt gedaan i.s.m. Vital Regions

Domoticahuisje Het domoticahuisje is het centrale punt van alle domotica in Health Hub Roden. Vanuit hier start je de rondleiding. Hierin laten we kleine technologie zien zoals bewegingstechnologie, herkenning, en spraakgestuurde technologie. Daarnaast is het domoticahuis flexibel in te zetten voor diverse thema’s die voorbij komen.
Doelgroep  De doelgroep van dit project is heel breed. Alle leeftijden, multidisciplinair, cross-sectoraal, multi level. Studenten van diverse opleidingen (zorgverleners, ontwikkelaars etc.). Inwoners van roden en omstreken, zorgvragers en zorgverleners, zorginstellingen en andere zorgprofessionals zoals huisartsen, fysiotherapeuten. Maar ook overheid (gemeenten, provincies). We willen iedereen enthousiast maken voor het werk in de welzijn-, zorg- en medische sector.

Wilt u ook iets betekenen in het domoticaproject? Heeft u een product wat u wilt demonstreren? Of wilt u misschien een product laten testen door studenten? Neem dan contact op met Albertine Knol. 

Status: Lopend

Vergelijkbare projecten

Studenten overleg
TripleMotion Media: serious game
Student, Bedrijf, Internationaal
Pretty proteins
Hanzehogeschool: project Pretty Proteins
Student, Bedrijf, Internationaal, Onderzoek