Voorbeeld notificatie met link naar projecten

Health Hub Roden met de noordelijke hightech delegatie op de Hannover Messe

De Hannover Messe, op 300 kilometer van Roden, is de grootste technologiebeurs ter wereld waar bedrijven hun nieuwste innovaties laten zien. Dit jaar stond de Hannover Messe geheel in het teken van de digitalisering van de samenleving. Het draait in Hannover om robots, drones, het ‘Internet of Things’, foutloze fabrieken en zelflerende machines.

Mede dankzij de NOM en provincie Drenthe kreeg Health Hub Roden de kans om zich op de Hannover Messe te presenteren in het Holland Hightech House. De noordelijke bedrijven, waaronder veel startups, presenteerden zich als hofleverancier van slimme oplossingen voor complexe maatschappelijke vraagstukken waarbij software en hoogwaardige technologie wordt ingezet. De noordelijke expositie werd opgezet rond drie speerpunten: Smart Cities, Smart Health en Smart Factories.

Dat Health Hub Roden het thema ‘Smart Health’ kon vertegenwoordigen spreekt voor zich. De partnerbedrijven van Health Hub Roden lieten hun innovaties zien op het gebied van medische technologie en gezond ouder worden. Diverse bedrijven konden zich hierdoor voor het eerst laten zien op de Duitse markt. Een mooie kans voor Health Hub Roden en haar partnerbedrijven!

De groeiende belangstelling voor de enorme technologiebeurs bij onze oosterburen bleek ook uit de vele bussen die vanuit Noord-Nederland naar Hannover gingen. De NOM organiseerde een aparte Smart Factory bus in samenwerking met FME, de Metaalunie en de KvK. Ook de Hanzehogeschool en de Gemeente Groningen lieten extra bussen rijden. De komende tijd gaat Health Hub Roden evalueren en kijken of het volgend jaar weer interessant is om mee te gaan naar de Hannover Messe. Hierover meedenken? Neem contact op met Albertine Vledder.